چالش های آموزش آنلاین کودکان، نکات و روش های بهبود
نکاتی که در این مقاله آورده شدهاند، به والدین کمک میکنند تا خود را برای سال تحصیلی جدید کودکان آماده کنند، حتی اگر آموزش آنلاین باشد. هر کودکی منحصر به فرد است بنابراین باید دید که چه راهکاری به فرزند شما بهتر کمک میکند. بسیاری از مدارس ترم پاییز امسال را نیز فقط به صورت آموزش آنلاین برگزار میکنند، بنابراین کودکان با آیندهای روبرو هستند که دورههای آنلاین بخشی از برنامه درسی آنها خواهد بود. برای استفاده بهینه از این وضعیت، نکاتی وجود دارد که به یادگیری بهتر کودک از خانه کمک میکنند. مطالعات نشان میدهند که در آموزش آنلاین، والدین اغلب نقش معلم را دارند. اولویت قرار دادن مدرسه به کودکان کمک میکند تا آموزش آنلاین را به عنوان تعطیلات تلقی نکنند. تحقیقات نشان میدهند که برخی از انواع مشارکت والدین بر پیشرفت تحصیلی کودکان تأثیر مثبت میگذارند. به طور مثال، بر اساس یک آنالیز، بحث و گفتگوی دانشآموزان و والدین در مورد یادگیری و مسائل مربوط به مدرسه و مطالعه در کنار هم، به کودکان کمک میکنند.
عوامل حواس پرتی کودک را کاهش دهید
گزارشی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که دانشآموزان حدود یک پنجم زمان کلاس خود را به کار لپتاپ، تلفنهای هوشمند و تبلت صرف میکنند، با وجودی که میدانند این کار به نمرات آنها آسیب میزند. دانشآموزان به طور متوسط ۴۳/۱۱ بار در روز از این دستگاهها با اهداف غیر درسی استفاده میکنند و اکثر آنها گفتهاند که این کار را برای حفظ ارتباط و رفع خستگی انجام میدهند. در آموزش آنلاین این عملکرد رایجتر است و طبق تحقیقات مختلف، شبکههای اجتماعی میتوانند به عملکرد دانشآموزان آسیب بزنند. محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیکی تا انجام تکالیف مدرسه میتواند مفید باشد. در مورد برخی از دانشآموزان شاید نظارت مستقیم والدین نیاز باشد. محیط مثل بودن اسباببازیهای مورد علاقه در اطراف کودکان، مانع تمرکز آنها میشوند. بنابراین محیطی آرام و منظم که برای فرزند شما راحت باشد فراهم کنید.
وقفه های مغزی در آموزش مجازی کودکان
اگرچه استفاده روزانه و کنترلشده از صفحه نمایش مضر نیست و ممکن است مزایایی هم داشته باشد اما استفاده زیاد از آن، با انواع مشکلات سلامت مانند چاقی و افسردگی همراه است. شاید برای برخی از بچهها سخت باشد که کل مدت کلاس را یک جا بنشینند و ممکن است بیشتر به استراحت نیاز داشته باشند. بنابران در فواصل زمانی مشخص، وقفههایی برای استراحت آنها در نظر بگیرید. لیندا کارلینگ، یکی از محققین مرکز آموزش تکنولوژی در آموزش مدرسه جان هاپکینز، میگوید: ممکن است یک کودک خردسال پس از ۵ تا ۲۵ دقیقه کار، نیاز به استراحت داشته باشد. ورزش کردن قبل از تمرکز بر روی آموزش، بسیار مفید است. فعالیت بدنی مستمر در دوران مدرسه میتواند توجه کودکان را بهبود بخشد. ورزش یکی از بهترین راهها برای کاهش استرس و جلوگیری از اضطراب است. قرار دادن کامپیوتر روی سطحی بلند و ایستادن کودک هنگام اجام کار، به تمرکز برخی از کودکان کمک میکند.
مدیریت زمان در آموزش مجازی کودکان
داشتن برنامه منسجم برای انجام وظایف مدرسه، به والدین این امکان را میدهد که هر روز کاری را برنامهریزی کنند و دانشآموزان هم میتوانند به راحتی با زمان مدرسه و اوقات فراغت هماهنگ شوند. تحقیقات نشان میدهند که دانشجویانی با معدل بالاتر، معمولاً مدیریت زمان بهتری دارند. سعی کنید تا آنجا که ممکن است برنامهای ساختاریافته و با ثبات داشته باشید. زمانهایی را برای غذا، کارهای مدرسه و سایر فعالیتها تعیین کنید. قبل از شروع برنامهریزی، چند نکته را باید در نظر بگیرید، سعی کنید برنامه کودک، مثلا ساعت بیدار شدن، مشابه با زمانی باشد که مدارس حضوری بودند و کلاسها نیز طبق همان برنامه شروع شوند. کودک خود را زیر نظر داشته باشید تا ببینید چه روشی برای او مناسبتر است. بسیاری از کودکان صبحها تمرکز و فعالیت بالاتری دارند. شاید بهتر باشد کلاس بچههای کوچکتر را به بخشهای مختلف تقسیم کنید نه اینکه کل درس را در یک جلسه تمام کند. معمولاً دانش آموزان بزرگتر میتوانند برای مدت زمان طولانیتری تمرکز خود را حفظ کنند. اگر فرزند دبیرستانی دارید، بین دروس مختلف زمان استراحت در نظر بگیرید.
هر بچهای منحصر به فرد است و مهم است که بدانید چه روشی برای فرزند شما بهترین اثر را دارد. چند روز ابتدایی سال تحصیلی، شرایط کودک خود را زیر نظر داشته باشید تا مدت زمان مطلوب کلاسها، زمانهایی که تمرکز بهتری دارند و آنچه به حفظ تمرکز کمک میکند را مشخص کنید. سعی کنید برنامهریزی منعطفی داشته باشید. اگر فرزند شما دچار اضطراب و حواسپرتی شد، به او اجازه استراحت بدهید. کاهش سرعت کار و اختصاص دادن زمانی برای فکر کردن و پردازش موضوعی که برای او چالش برانگیز شده را بدهید. سعی کنید یک دفتر برنامهریزی برای پیگیری فعالیتهای مدرسه و تکالیف خانه داشته باشید. یک چک لیست از تکالیف، به تمرکز بعضی از کودکان کمک میکند و باعث میشود کلیات آنچه را که باید انجام دهند ببینند. به این ترتیب کودک هر کاری را که انجام میدهد، همراه با شما بررسی میکند و در پایان جایزه میگیرد.
همراه با آموزش مجازی بازخورد مثبت ارائه دهید
بسیاری از کودکان از معلمان و مشاوران خود تشویق دریافت نمیکنند. ایجاد یک سیستم پاداش میتواند به حفظ انگیزه کودک کمک کند. پس از اتمام یک کار یا پایان کلاس از آنها تعریف کنید. قرار دادن علامت چک، ستاره یا برچسب در کنار تکالیف، مشوق خوبی برای کودکان هستند. گزینههای دیگری که ممکن است برای بچههای کوچکتر کارکرد داشته باشند، انجام یک رفتار دلپذیر برای کودک است مثلا اجازه دهید با اسباببازی محبوب خود بازی کند یا ۱۵ دقیقه قبل از خواب بیشتر بازی کند. برای دانش آموزان دبیرستانی نیز تماشای فیلم یا زمان اضافی برای کار با تبلت میتوانند پاداشهای خوبی باشند.
در زمان مدارس آنلاین انعطافپذیر باشید
ممکن است لازم باشد حین جلو رفتن، برنامه را با شرایط جدید تطبیق دهید. اگر برخی از فعالیتها یا موضوعات کلاس دشوارتر است، زمان خاصی را برای کار روی آن اختصاص دهید. سعی کنید در زمانهایی از روز که فرزندتان هوشیارتر و فعالتر است، روی تکالیف دشوارتر کار کنید. این موارد را با معلم فرزندتان نیز به اشتراک بگذارید.
به کودکان کمک کنید تا با دوستان خود در ارتباط باشند
مدرسه فقط مکانی برای درس خواندن نیست بلکه جایی برای معاشرت و تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان است. روابط اجتماعی که دانشآموزان بین یکدیگر دارند بر پیشرفت تحصیلی آنها نیز تأثیر مثبت دارد. کارلینگ میگوید: بچهها دلشان برای مدرسه، معلمان و دوستانشان تنگ میشود و با عدم اطمینان از آینده زندگی میکنند. بسیاری از کودکان معلمان جدید و دوستان جدیدی خواهند داشت. اجازه دادن به کودکان برای ارتباط آنلاین با دوستان خود، اثرات فاصله اجتماعی را کاهش میدهد. اگرچه این به معلمان بستگی دارد که فرصتی برای مشارکت دانشآموزان با یکدیگر ایجاد کنند اما راههایی وجود دارد که والدین هم میتوانند در این مورد کمک کنند. تعاملات اجتماعی روزانه، به کودک کمک میکند تا ارتباط خود را با سایرین حفظ کند. چت تصویری روزانه با یک دوست یا گروهی از همسالان یک نمونه است. تابلوی مباحثه مدرسه، مکالمه همزمان در کلاس درس و برقراری ارتباط از طریق ایمیل از دیگر راههایی هستند که فرزند شما میتواند با همسالان خود ارتباط داشته باشد. اگر در زمان عدم حضور شما، فرزندتان باید تکلیفی انجام دهد، او را تشویق کنید تا از این روشهای ارتباطی حمایت و کمک لازم را دریافت کند.
با معلم فرزند خود در تماس باشید
سعی کنید در آغاز سال تحصیلی جدید، با معلمان فرزندان خود گفت و گویی داشته باشید. کارلینگ توصیه میکند که هر هفته یک روز و ساعت مشخص را برای این ارتباط و صحبت درباره موضوعاتی مانند مشکلات مربوط به انجام تکالیف مدرسه و چالشهای کار با ابزارهای ارتباطی آنلاین، تنظیم کنید. معلمان میتوانند بیش از آنچه ما فکر میکنیم کمک کنند و معمولاً مایل به این کار هستند. بنابراین در صورت ایجاد هر مسئلهای مثلا اگر کودک نتواند در کلاس شرکت کند، نتواند تکالیفش را انجام دهد یا وقتی برنامهریزی دشوار است، نیاز است که از معلم کمک بگیرید. عدم ارتباط با والدین، به ویژه در آموزش آنلاین میتواند برای معلمها چالش برانگیز باشد. اگر فرزند شما در مدرسه دچار مشکل است، فعال بودن شما ضرورت دارد. همچنین اگر کودک در انجام وظیفه در مهلت معین دچار مشکل شده است باید در این خصوص با معلم در ارتباط باشید.
منبع: usatoday