پرخاشگری

پرخاشگری و رفتارهای پرخاشگرانه مسئله ایست که اغلب خانواده‌ها آن را تجربه کرده‌اند و دغدغه خیلی از والدین و حتی زوجین است. در مراکز مشاوره و مشاوره‌های تلفنی با مراجعی برخورد می‌کنیم که از رفتارهای پرخاشگرانه و خصمانه همسر خود مانند دست بزن داشتن، فحاشی و بد دهنی، بی حرمتی ها و بی احترامی همسر خود و یا رفتارهای کودک خود مانند لجبازی و به دنبال آن کتک زدن هم‌بازی‌های خود، پرت کردن اسباب بازی و وسایل در دسترس خود و… صحبت می‌کنند و احساس ناامیدی می‌کنند و به دنبال راه چاره‌ای برای مشکل خود هستند.

تعریف و معنی خشم و پرخاشگری

در مرحله اول ما باید تعریف و شناخت درستی از واژه‌های خشم، پرخاشگری و خصومت داشته باشیم و تفاوت آن‌ها را بدانیم. خشم همانند بسیاری از احساس‌های ما مانند دوست داشتن، محبت، عشق و … احساسی طبیعی است و در پاسخ به شرایط و مواقعی است که ما در محیط خود و در راه رسیدن به خواسته و مقصودمان دچار ناکامی می‌شویم؛ اما پرخاشگری رفتاری ست که هدف آن صدمه زدن به دیگران و یا محیط اطراف است و خصومت مجموعه نگرش‌ها و قضاوت‌هایی است که منجر به پرخاشگری می‌شود.

تلفن کلینیک روانشناسی

طبیعی است که ما در مواقعی احساس خشم و خشمگین بودن کنیم اما زمانی که ما نتوانیم خشممان را درست ابراز کنیم و در کنترل خشممان توانایی و مهارت لازم را نداشته باشیم به مشکل برمی‌خوریم. آشنا بودن با نشانه‌ها و علائم جسمی، شناختی ذهنی، رفتاری و هیجانی خشم به ما کمک می‌کند تا بتوانیم خشممان را به شیوه مناسب بیان کنیم و کنترل کنیم. در واقع مدیریت خشم و توانایی کنترل خشم نوعی هنر است که قابل یادگیری و فراگرفتن است.

اما در زمینه خشم و رفتارهای پرخاشگرانه کودک عوامل بسیار زیادی دخیل است که نیاز است برای برخورد با این رفتار کودک این عوامل بررسی شوند تا شما بتوانید برخورد مناسب و صحیح را با فرزند خود داشته باشید.

مشاوران و متخصصان سرای مشاور می‌توانند با راهنمایی‌های لازم شما را در حل کردن مشکل و فراگرفتن مهارت‌های کنترل خشم یاری کنند تا بتوانید در برابر رفتارهای پرخاشگرانه همسر و فرزندتان برخورد مناسبی داشته باشید.

شماره مرکز مشاوره

 

5/5 - (4 امتیاز)