اعتیاد زنان
در گذشته اعتیاد بیشتر مختص به آقایان بود و درصد کمتری از زنان به اعتیاد روی میآوردند اما امروزه میبینیم که زنان هم دچار این آسیب اجتماعی شدهاند و همچنین سن شروع اعتیاد در زنان پایین آمده و روز به روز شاهد دختران محصل معتاد هستیم.
مصرف حشیش، الکل و تریاک در دختران دانشجو، در نقاط مختلف کشور کمتر دیده شده درحالیکه مصرف حشیش در زنان بیشتر است.
علل مهم اعتیاد در زنان
فقر یکی از عوامل اعتیاد در زنان است، همچنین خلأ های عاطفی از سمت خانواده و نداشتن رابطه صحیح پدر و مادر با دختران نوجوان، آنها را به سمت اعتیاد میکشاند. متأسفانه در سنین بحران، نوجوان اگر از سوی خانواده تنها بماند، به سوی دوستان و همسالان هم سطح خود خواهد رفت و اعتیاد از اینجا آغاز خواهد شد.
یکی دیگر از عوامل اعتیاد در زنان جوان نداشتن مهارت های لازم زندگی اجتماعی است به دلیل آنکه هرگز آموزش های صحیحی را در خانواده و محیط های آموزشی کسب نکردهاند و در زمان کودکی به سرعت وارد دنیای بزرگسالی شدهاند. نداشتن مهارت های شغلی، احساس حقارت، احساس نا امنی در فرد سبب میشود که زنان جوان به اعتیاد روی آورند. از عوامل دیگر گرایش زنان به اعتیاد، داشتن همسر معتاد یا پدر معتاد است.
بسیاری از زنانی که دارای اختلالات رفتاری و مشکلات شخصیتی میباشند گرایش به اعتیاد و همچنین بعد از اعتیاد به سمت خودکشی و آسیب زدن به خود را دارند.
یکی دیگر از عوامل گرایش به اعتیاد، زندان میباشد، زنان و دختران به دلیل فشارهای روانی بالا و همچنین محیط زندان، به اعتیاد تمایل پیدا میکنند.
درمان اعتیاد
مواردی که برای ترک اعتیاد باید بدانیم، شامل سابقه فرد معتاد، مقدار مصرف مواد مخدر، رفتار و شخصیت فرد معتاد و خانواده او، نوع ماده مخدر، بیماری فرد معتاد، میزان حمایت خانواده، صبر و تحمل فرد معتاد برای ترک و … .
روانشناسان و مشاوران معتقد هستند، برای درمان اعتیاد، این ماده باید به صورت تدریجی کم شود که مستلزم صبر و اراده ای قوی و محکم است و همچنین با کمک یک روانپزشک میتواند با جایگزین کردن دارو روند درمان را تسهیل کند. در برخی از معتادان روش های سرپایی و روش های بستری در بیمارستان وجود دارد که با این شرایط میتوانند به دارو درمانی بپردازند. از راه های دیگر ترک اعتیاد در بیمارستان که توسط روانپزشک باید صورت گیرد روش سم زدایی است که بیمار چند ساعت تحت نظر پزشک بیهوش میگردد و در این زمان داروهایی به او تزریق میگردد. روانشناس و مشاور ترک اعتیاد روش های دیگری را هم از قبیل روان درمانی، گروه درمانی، خانواده درمانی توصیه میکنند.
شخصی که ترک میکند، بعد از ترک اعتیاد به مدت یک سال باید تحت نظر روانپزشک باشند.
برای مشاوره در زمینه اعتیاد میتوانید با متخصصین مشاوره و روانشناسی مرکز تخصصی «سرای مشاور» تماس بگیرید، شماره تماس : ۹۰۹۹۰۷۱۶۳۹ (تماس تنها از تلفن ثابت برای سراسر کشور)