روانشناسی شخصیت
روانشناسی تیپ های شخصیتی
روانشناسی شخصیت یکی از بزرگترین و محبوبترین شاخههای روانشناسی است که به دنبال درک تفاوتهای رفتاری و اخلاقی افراد است که مجموعهی این تفاوتها و صفات و سبک برخورد افراد با اطرافیان وقایع و مسائل زندگی خود و شخصیت یک فرد را شکل میدهد. فاکتورهایی مانند ژنتیک، نحوهی رشد و تجربیات دوران کودکی، تربیت خانوادگی، محیط و… در شکلگیری شخصیت نقش دارند. روانشناسان مختلف دستهبندیهای زیادی از شخصیت ارائه کردهاند که یکی از این دستهبندیها مربوط به یونگ است که ٩ تیپ شخصیتی را ارائه کرده که در زیر توضیح مختصری در مورد هر یک ارائه میشود.
خلاصه تیپ های شخصیت
کمال گرا
غر میزنند، منظم هستند، خشم درونی دارند، نکتهبین هستند، حاشیه را کم میکنند، عصبی و کمحوصله هستند. درد و دل گوش نمیدهند. سادهپوش و اخلاقگرا هستند
امدادرسان
در ارتباط با دیگران خود را قربانی میکنند، نمیتوانند خود را راضی کنند که به دیگران کمک نکنند، با محبت زیاد دیگران را پرتوقع میکنند. مدیر خوبی نیستند.
موفقیت یاب
دنبال توجهاند، استرس را هستند، جاهطلب هستند، تحلیلگر هستند، بهشدت تلاش میکنند، حوصله سر بر نیستند.
هنری
آمدهاند که دنیا را پر از زیبایی کنند، سحرخیز نیستند، احساسی و خلاق هستند، دور و برشان همیشه شلوغ است، نباید به آنها دستور دارند.
دانشمند
کم حرف اند، مؤدب هستند، کلکسیون جمعآوری میکنند، آن تایم هستند، جلوتر از زمان خود هستند، درسخوان و عاشق مطالعه هستند، وفادارند.
بدبین
ریز بین هستند، دقت زیادی دارند، وفادارند، پیشرفت نمیکنند، ریسک نمیکنند، ترس از عدم حمایت دارند، هنگام کودکی عموماً احساس بیقدرتی کردهاند.
سرخوش
خلاقاند، ایده گرا هستند، همیشه راهحل دارند، توانایی کلاهبرداری دارند، بیوفایی و خیانت در روابطشان دارند، بینظم و تنبل هستند، همهفنحریفاند.
قدرتطلب
افراد قوی هستند که باید در کار، روابط و زندگی قدرت داشته باشند تا به آرامش برسند، دیگران و عقایدشان را سرکوب میکنند. اهل مذاکره نیستند، حرف، حرف خودشان است.
صلحجو
به نیاز دیگران خیلی توجه میکنند، میانجی گرایی خوبی هستند، مخالفت و جنگ و دعوا با کسی ندارند، در روابط با دیگران برای حفظ آرامش همه کار میکنند حتی اگر به ضرر خودشان باشد.