X

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

مرکز مشاوره خانواده سرای مشاور، با کادری از برترین و با تجربه‌ترین روانشناسان خانواده تهران، ارائه دهنده خدمات مشاوره خانواده به صورت تلفنی در سراسر کشور و حضوری در تهران است. گروه مشاوره خانواده افتخار دارد که تاکنون توانسته در حل مشکلات کوچک و بزرگ خانوادگی و ارائه راهکارهای علمی و عملی مناسب با شرایط هر مشترک آن‌ها را تا حل مشکلشان همراهی کند.

چرا مشاوره خانواده ؟

همان‌طور که برای کنترل یا تعمیر هر سیستم و مجموعه ای مثل سیستم یک تلویزیون یا یک اتومبیل اجزای آن را از هم جدا نمی‌کنیم لازم است که برای کمک و حل برخی مشکلات خانوادگی که همه اعضا را درگیر کرده است نیز یک بررسی یکپارچه از آن خانواده به عمل‌آوریم. روانشناس اعضای خانواده را که با هم زندگی می‌کنند به‌عنوان یک سیستم در نظر می‌گیرد که افکار، رفتار و گفتگوهای آن‌ها بر یکدیگر اثر می‌گذارد. مشاوره خانواده علاوه بر حل مشکلات فردی اعضا، الگوهای روابط بین فردی آن‌ها را نیز بررسی و اصلاح می‌کند تا اعضا پس از درمان، کشمکش های ارتباطی سابق را ادامه ندهند.

مشاور خانواده چه کمکی می کند؟

از آنجایی که برخی مسائل در هم تنیده می‌شوند و تمام اعضای خانواده را درگیر می‌کنند، مشاور خانواده فهرست مشکلات خانواده را شناسایی کرده و وضعیت را مثل یک زنجیره یا شبکه ای از مسائل برایشان ترسیم می‌کند که بنا بر تشخیص و تجربه گاهی می‌تواند با حل یک مشکل از یکی از اعضا ارتباط همه‌ی مسائل را قطع کند و هرکدام کمرنگ شوند. روان شناس بعد از کشف و حل مشکل هسته‌ای خانواده، عادت های بیمارگونه باقی مانده در تک‌تک اعضا را که بعد از حل مشکل کارایی ندارند اما جایشان را محکم کرده‌اند، مشخص می‌کند و برای درمان و ترک آن عادت ها برنامه ریزی می‌کند.

به‌عنوان مثال والدینی که به جهت اضطراب و نگرانی از مشاور کمک می‌گیرند و طی بررسی مشاور خانواده، علت آن اضطراب شکست عشقی فرزندشان تعیین می‌شود با دریافت مشاوره نه تنها با راه حل و درمان از این مسئله آگاه می‌شوند، بلکه مهارت ها و راهکارهای برقراری ارتباط مؤثر با فرزند را نیز می‌آموزند. همچنین در برخی مشاوره های خانوادگی با ترسیم الگوی روابط، انتظارات و حقوق افراد نسبت به هم مشخص می‌شود که یکی از اعضا به طور ناخودآگاه به جهت توجه، نیاز و یا به جهت تشویقی که دریافت می‌کند به مشکل مرتبط که برای عضو دیگر ایجاد شده اجازه‌ی حل یا درمان نمی‌دهد زیرا در صورت حل آن مشکل فکر، مسئولیت یا ارزشی در خودش بی فایده و پوچ می‌شود. مشاوره خانواده به اعضایی که مسائلش را مطرح کرده است کمک می‌کند که زندگی خانوادگی خود را در همه ابعاد بررسی کند و درنهایت برای درمان بسیاری از مهارت های لازم جهت برقراری ارتباط با اعضای مختلف خانواده اش را بیاموزد، حدود انتظارات و حقوق آن‌ها را مشخص کند و خودش بتواند با اعضای دیگری که مشکلات و مهارت هایشان تحلیل شده توافق کند.

راهکارهای روانشناس خانواده

کسانی‌که که با دیگر افراد خانواده خود مشکلاتی دارند و سردرگم می‌شوند و از مشاوره فردی رضایت کامل را به دست نمی‌آورند، بعد از مراجعه خانوادگی به روانشناس به چند علت حال بهتری پیدا می‌کنند:

  1. برای خانواده خود قدمی برداشته‌اند.
  2. مشاور به‌عنوان فردی خارج از گود پل ارتباطی خوبی برای بیان واضح بسیاری از ناگفته هاست.
  3. دیگر افراد خانواده هم طی روند درمان نسبت به برخی مسائل تأثیر می‌پذیرند.
  4. پس از برنامه درمان، همه اعضای خانواده مجهز به مهارت های جدید با قوای بیشتری حتی با طراحی جدیدی از محیط منزل به زندگی در کنار هم ادامه می‌دهند و این بسیار مهم است فردی که درمان شده یا مهارت هایی را آموخته مجبور نباشد به محیط بی انگیزه و راکت قبلی بازگردد.

اهداف مراجعه به مشاوره خانواده

مراجعه به مشاور خانواده می تواند با اهداف زیر صورت پذیرد و به افراد کمک می کند تا از مزایای آن بهره مند شوند.

  • بهبود ارتباطات در خانواده
  • ایجاد عزت نفس
  • داشتن خانواده ای شادتر
  • سلامت جسمی و روانی بیشتر
  • کاهش آمار طلاق

لزوم مشاوره از متخصص روانشناسی خانواده

شکاف در ارتباطات، واحد خانواده را مختل می کند، ساختار آن را تغییر می دهد و منجر به فروپاشی تمام خانوار می شود. رفتار ناخوشایند زمانی رخ می دهد که اعضای خانواده یکدیگر را درک نمی کنند و اینجاست که لزوم مشاوره از متخصص مشاوره روانشناسی خانواده به خوبی درک می شود.  در واقع یک متخصص روانشناسی، مفید، مثبت و هدفمند زندگی کردن را به افراد می آموزد و راهکار هایی طلایی را در اختیار آن ها قرار می دهد تا بتوانند مشکلات خود را به سرعت حل و فصل نمایند.

مشاوران خانواده به چه شکل کمک می کنند؟

مشاوره خانواده به تشخیص و درمان اختلالات روحی، روانی و عاطفی می پردازد: به عنوان مثال افسردگی، اختلال دوقطبی، اضطراب و افسردگی بالینی. انجام مشاوره تلفنی خانواده اعضای خانواده را تشویق می کند تا احساسات خود را شناسایی کرده و تجربه های خود را اذعان کنند. آموزش به افراد خانواده که چگونه به دقت واکنش خود را در موقعیت های مختلف بهبود بخشند و از مهارت های مقابله ای مثبت بهره مند شوند نوعی دیگر حمایت های مشاور خانواده محسوب می شود. همچنین درست همراه شدن با تغییرات زندگی برای مثال به دنیا آمدن نوزاد، طلاق، پیری، بروز بیماری و… و آموزش اینکه چطور می توانند تصمیمات مالی، زندگی، شخصی، آموزشی، والدین و تصمیم گیری های عاقلانه و سودمند گرفته و آن ها را اجرایی نمایند.

4.8/5 - (130 امتیاز)
نوشته های مرتبط