سردمزاجی زنان
سردمزاجی بیشتر با آسیبپذیری روانی فرد مرتبط است و در درجه بعدی منشأ زیستی دارد و به تغذیه مربوط است. کم میلی جنسی معمولاً به شرایطی اشاره دارد که میل یک فرد نسبت بهطرف مقابل کمتر است اما سردمزاجی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و تا زمانی که آن فاکتور مرتفع نشود مشکل باقی است.
آیا فردی که سردمزاج است از رابطه جنسی لذت میبرد؟
چنانچه شرایط تحریک عالی برای زنی که به کم میلی جنسی مبتلاست، فراهم باشد بهشدت بیشتری برانگیخته میشود و همین بخشی از درمان است. ازآنجاییکه سرد مزاجی تداخلی است که بدن فرد و ذهنیت او از رابطه جنسی را تحت تأثیر قرار میدهد، مسیر پیچیدهتری برای حل این مسئله باید طی شود.
داروهای گیاهی و سردمزاجی
بسیاری از افراد از داروهای گیاهی برای درمان سردمزاجیها استفاده میکنند. همانطور که هر دارویی برای فرد خاصی تجویز میشود، در درمان این اختلال جنسیت در نوع داروی انتخابی بسیار اهمیت دارد. با مصرف دارو بدن زن و مرد دچار تغییراتی میشود که برای رابطه جنسی آمادگی داشته باشند. با توجه به این نکته قابلتوجه است که هر جنسیتی در هر نوع درمانی به مداخلات خاص خودش نیاز دارد.
سبک زندگی خانمها ازجمله برنامهریزیهایشان در زمان خوابیدن، هیجانهای بروز یافته در خوابشان، چگونگی تغذیه و ورزش، مسائل روزانه و بنابرآنها مشکلات روزمره، ارتباطهای بین فردی، ریسکهای شغلی، ترسها و استرسهای روزمره هستند که بر مزاج و توان جنسی آنها مؤثر است.
روانشناس در مورد سردمزاجی زنان از بعد روانی چه کمکی میکند؟
چنانچه خانمی در اثر تجربه رابطه جنسی در برههای درد فیزیکی یا درد روانی رابطهی اجباری را احساس کند، خاطرهی این درد ممکن است موجب تداعی درد و اجتناب از رابطه جنسی شود. روانشناس در این موقعیت از فنهای ترمیم گذشته جهت بهبود حال فرد استفاده میکند. در صورت لزوم تمرینهای شناختی و رفتاری مخصوص فرد و شریک جنسی او نیز ارائه میدهد و در جلسات بعدی مشاوره، پیشرفت فرد را ارزیابی میکند.
تاثیر آسیب کودکی در سردی جنسی
چنانچه آسیبهای واردشده به فرد در دوران کودکی اتفاق افتاده باشد، اجتناب از نزدیکی به بیشتر زنان تعمیم داده میشود و فرد با مقاومت شدیدی برخورد میکند. بعد از روابط عاطفی و جنسی رضایتبخش احتمال سردمزاجی در چنین افرادی پایین است ولی در صورت بروز لازم است که روانشناس در تغییر و تعدیل باورهای قالبی مداخله کند.
درمان سردی جنسی با روش تأثیر متقابل:
روانشناس با بررسی الگوی ارتباطی خانم و همسرش، به تأثیر متقابل اختلافات زناشویی، بیتفاوتیهای عاطفی یا مشکلات جنسی مرد بر مزاج خانم توجه میکند و درمان سیستمی لازم را برای حل همهجانبه فضای رابطهشان بکار میگیرد.
برخی مسائل زندگی مثل بیماری همسر، معلولیت فرزند، مشکلات مالی شدید، فقدان دردناک یکی از عزیزان زمینه نوعی شوک عصبی را برای خانمها فراهم میکند که انگیزهی لذت بردن از زندگی را سرکوب میکنند و دچار سرد مزاجی میشوند.