X

اختلاف در مورد مهاجرت با همسر

زمانی که صحبت از زندگی مشترک می‌شود همیشه پای یکسری اختلافات در میان است زیرا حتی دو نفری که بسیار شبیه به هم باشند باز هم در مسائل بسیاری از یکدیگر متفاوتند و همین موضوع باعث ایجاد اختلافاتی میان آن‌ها می‌شود. پس اختلاف به خودی خود موضوعی معمول در ازدواج است اما نحوه‌ی مدیریت اختلاف نظر است که تداوم یک رابطه را مشخص می‌کند. گاهی اوقات زوج‌ها بر سر موضوعاتی نظیر محل زندگی و یا مهاجرت دچار مشکل می‌شوند. یکی از زوجین به امید زندگی بهتر دوست دارد که در محل دیگری زندگی کند و دیگری علاقه‌ای به تغییر و تجربه‌ی سختی‌های مهاجرت ندارد. در این شرایط زوج‌ها دچار مشکل می‌شوند و نمی‌دانند که چه کار باید بکنند. در این مقاله در خصوص اختلاف در مورد مهاجرت با همسر و راه‌کارهای برخورد با آن صحبت شده است.

اختلاف در مورد مهاجرت از کجا نشأت می‌گیرد؟

با همسر خود صحبت کنید و ببینید که به چه علت خواستار مهاجرت است؟ چه کمبودهایی در مکان فعلی احساس می‌کند که باعث می‌شود به دنبال تغییر محل زندگی‌تان باشد. به حرف‌های او خالصانه و بدون جبهه‌گیری گوش دهید. اجازه دهید که احساس کند شنیده می‌شود. بعد از شنیدن صحبت‌های همسرتان از او بخواهید که به نظرات شما نیز توجه کند. در خصوص علت‌ مخالفتتان با مهاجرت صحبت کنید و با یکدیگر مزایا و معایب مهاجرت را ارزیابی کنید. اگر علاقه دارید می‌توانید حتی از مزایا و معایب مهاجرت یک لیست تهیه کنید؛ این کار به شما کمک می‌کند که به شکل واضح‌تری به واقعیت‌ها نگاه کنید زیرا زمانی که همه‌ی مسائل ذهنی مطرح شود ممکن است درک درستی حاصل نشود.

دلایل ریشه‌ای اختلاف در مورد مهاجرت چیست؟

گاهی اوقات علاقه به مهاجرت می‌تواند ناشی از باورهای اشتباه باشد. زمانی که افراد قدرت سازش و انعطاف‌پذیری پایینی داشته باشند یا هر مشکلی را به مسائل بیرونی معطوف بدانند ممکن است علاقه به ترک موقعیت فعلی خود داشته باشند. تصور کنید فردی که نمی‌تواند یک کار مناسب برای خود پیدا کند، علت این موضوع را تنها اوضاع نابسامان کشور و یا نداشتن پشتوانه بداند در حالی که بسیاری از افراد با تلاش و کوشش توانسته‌اند کار مناسب در همین کشور پیدا کنند و خانواده خود را به‌خوبی تأمین نمایند. این افراد درکی از خودشناسی نداشته و همه‌ی مشکلات خود را ناشی از مسائل بیرونی می‌دانند. بعضی دیگر از افراد یاد نگرفته‌اند که چگونه می‌توانند از زندگی لذت ببرند و دلیل ناخوش بودن خود را اوضاع بد زندگی‌شان می‌دانند در حالی که بسیاری از مشکلات و تعارضات درونی هستند و با تغییر محل زندگی برطرف نمی‌شوند. شاید با مهاجرت ظاهر زندگی افراد تغییر کند اما به همان اندازه استانداردهای آن‌ها نیز تغییر می‌کند و اگر باورهای سالمی نداشته باشند باز هم نمی‌توانند از زندگی لذت ببرند.

از طرفی دیگر ممکن است شخصی که نمی‌خواهد خود را در معرض تجربه‌ی جدید قرار دهد و با مهاجرت مخالفت می‌کند، دارای مشکلات ریشه‌ای باشد. شاید او فردی ضعیف و وابسته است که نمی‌تواند از محل فعلی خود با وجود مشکلات فراوان دل بکند. در بعضی موارد نیز عدم تحمل ابهام، افراد را از داشتن تجارب جدید دور می‌کند.

دلایل ریشه‌ای اختلاف در مورد مهاجرت با همسر هر چه که باشد بهتر است که قبل از هر گونه تصمیم‌گیری شناسایی شود تا افراد بتوانند با افزایش خودشناسی و خودآگاهی تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند. در بسیاری از موارد زمانی که افراد پی به علت اصلی تمایل خود به مهاجرت یا عدم مهاجرت می‌برند، راحت‌تر می‌توانند به درک متقابل و تفاهم در این خصوص برسند.

برای حل اختلاف در مورد مهاجرت کمی از خود گذشتی داشته باشید

گاهی اوقات زوج‌ها هر چقدر هم که زمان بگذارند و صحبت کنند نمی‌توانند به یک نظر مشترک برسند و اختلاف سلیقه و نظر همیشه میان آن‌ها باقی می‌ماند. این موضوع کاملاً طبیعی است و این تصور که من و همسرم باید در خصوص هر مسئله‌ای با یکدیگر اتفاق نظر داشته باشیم، باور صحیحی نیست. در این شرایط احترام به تفاوت‌ها و پذیرش یکدیگر می‌تواند درس بزرگی برای زوج‌ها به همراه داشته باشد. هرچند در مورد مسئله‌ای مانند مهاجرت تنها احترام به تفاوت‌ها کافی نیست و لازم است که زوج‌ها درنهایت به یک تصمیم مشترک برسند.

بعضی از اختلافات نظیر اختلاف بر سر بچه‌دار شدن، روابط خارج از خانواده و اختلافات مذهبی می‌تواند یک زندگی را متلاشی کند؛ البته گاهی اوقات دیده شده که افراد با داشتن مشکلات مذکور نیز توانسته‌اند زندگی مشترک خود را حفظ کنند. اما در خصوص سایر مشکلات نظیر اختلاف در مورد مهاجرت بهتر است که یکی از افراد به دلیل تمام احساسات مثبتی که از رابطه‌اش می‌گیرد در صورت امکان از خود گذشتگی کند و به خاطر همسرش با تصمیم او همراه شود. در واقع زندگی مشترک نیازمند از خود گذشتگی‌های فراوان است و همین موضوع می‌تواند زمینه‌ساز رشد و ارتقای افراد شود.

مشاوره برای حل اختلاف در مورد مهاجرت با همسر

در بسیاری از موارد کشف دلایل ریشه‌ای تمایل یا عدم تمایل به مهاجرت بسیار مشکل است. افراد معمولاً دوست ندارند که با ضعف‌های خود مواجه شوند و برایشان سخت است که باورهای اشتباه خود را ببینند. حتی گاهی افراد هدفشان از مراجعه به روانشناس تنها اثبات بر حق بودن خود و محکوم کردن همسرشان بوده و تمایلی به خودشناسی ندارند و زمانی که مشاور سعی دارد به خودشناسی آن‌ها کمک کند، از ادامه‌ی جلسات مشاوره اجتناب می‌کنند.

اگر با همسرتان بر سر مهاجرت دچار اختلاف شده و نمی‌دانید چه کار باید بکنید، جلسات مشاوره می‌تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد. در نظر داشته باشید که مشاور برای شما تصمیم نمی‌گیرد بلکه با افزایش آگاهی شما نسبت به موقعیتی که در آن قرار دارید به شما کمک می‌کند که تصمیم‌گیری سالم‌تری داشته و کم‌تر دچار پشیمانی شوید. جلسات مشاوره به افراد کمک می‌کند که راحت‌تر بتوانند با خودشان و دلایل ریشه‌ای رفتارهایشان آشنا شوند. در بسیاری از موارد زمانی که دلایل ریشه‌ای تمایل‌ها برملا شود، افراد خواسته‌هایشان تغییر کرده و بالغانه‌تر می‌شود.

زمانی که رسیدن به نظر مشترک در خصوص مهاجرت و تغییر محل زندگی برای شما و همسرتان امکان‌پذیر نباشد مشاور به شما کمک می‌کند تا بتوانید در خصوص تداوم رابطه و از خود گذشتی در جهت رسیدن به یک تصمیم مشترک قدم بردارید.

4.8/5 - (6 امتیاز)
نوشته های مرتبط