X

اختلاف بر سر بچه دار شدن

گاهی اوقات زوجین در خصوص زمان بچه‌دار شدن با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند؛ یکی از آن‌ها می‌خواهد تجربه والد بودن را سریع‌تر تجربه کند اما دیگری علاقه‌ی چندانی ندارد و بحث و گفت و گو نیز در این خصوص همیشه به صورت تکراری پیش می‌رود و هیچ یک نمی‌تواند دیگری را متقاعد کند. گاهی اوقات نیز یکی از طرفین به صورت کلی علاقه‌ای به داشتن فرزند ندارد؛ بعضی از افراد تصور می‌کنند که بچه‌دار شدن یک قدم معمول بعد از ازدواج است اما بسیاری از افراد تصور این‌چنین ندارند. ممکن است قبل از ازدواج به موضوع بچه داشتن اشاره شده و در ظاهر تفاهم وجود داشته باشد اما با گذشت زمان و وارد شدن به مرحله تصمیم‌گیری جدی، نظر یکی از طرفین تغییر کند.

در هر صورت اختلاف بر سر بچه‌دار شدن می‌تواند به یکی از مشکلات اصلی میان زوجین تبدیل شود و رابطه آن‌ها را وارد سراشیبی کند. از این رو در این مقاله در خصوص اختلاف بر سر بچه‌دار شدن و راه‌کارهای برخورد با این موضوع صحبت شده است.

پنج استراتژی برای حل اختلاف بر سر داشتن بچه

خالصانه به حرف‌های یکدیگر گوش دهید

فرصت دادن برای شنیدن دیدگاه همسرتان یکی از موارد اصلی در حل اختلافات محسوب می‌شود. گاهی اوقات ما بیش از اندازه مشغول هستیم تا طرف مقابلمان را متقاعد کنیم که حق با ماست و ممکن است اجازه ندهیم که او هم به اندازه کافی صحبت کند. از همسرتان بپرسید که چرا با بچه‌دار شدن موافق نیست و چه مسائلی باعث ایجاد تردید در او می‌شود؟ کمی صبر کنید و اجازه بدهید که او نظرش را با شما در میان بگذارد. تصور کنید که او یکی از دوستان شماست و در خصوص رابطه با همسرش با شما صحبت می‌کند. کمی شاهد باشید و از بیرون به مسائل نگاه کنید. حرف‌هایش را دوباره بازگو کنید و مطمئن شوید که نظراتش را درست متوجه شده‌اید. در این حالت زمانی که همسرتان حس کند شنیده می‌شود، احساس تنش کم‌تری داشته و او هم به صورت متقابل به حرف‌های شما گوش می‌دهد.

شما هم نگرانی‌هایتان را در مورد بچه‌دار شدن بازگو کنید

بسیاری از افراد تمایلی به صحبت در خصوص نگرانی‌هایشان برای بچه‌دار شدن ندارند زیرا تصور می‌کنند که این نگرانی‌ها برای جامعه قابل قبول نیست. اما نگرانی در خصوص بچه‌دار شدن بسیار معمول است و اکثر افراد قبل از اقدام برای داشتن فرزند با نگرانی‌ها و تردیدهایشان دست و پنجه نرم می‌کنند. علیرغم لذت‌های بچه‌دار شدن، نداشتن وقت کافی برای رسیدن به امور شخصی، کمبود خواب، تغییر شکل رابطه و مشکلات اقتصادی از جمله مواردی است که افراد را برای داشتن فرزند دچار تردید می‌کند. این که شما هم در خصوص نگرانی‌هایتان صحبت کنید به همسرتان نشان می‌دهد که او تنها کسی نیست که نگران است بلکه شما هم دچار تردید بوده و بعد از بررسی عوامل مختلف خواستار بچه‌دار شدن هستید.

مشکلات کودکی یا سایر نگرانی‌ها را ریشه‌یابی کنید

افرادی که در خانواده‌های سالم که پر از عشق و خوشحالی بوده بزرگ شده‌اند راحت‌تر از سایر افراد برای بچه‌دار شدن تصمیم گرفته و آماده‌اند که خانواده خود را بسازند. از طرف دیگر کسانی که در کودکی شاهد مشکلات خانوادگی و درگیری بوده‌ کم‌‌تر تمایل به تشکیل خانواده یا بچه‌دار شدن نشان می‌دهند. ممکن است همسر شما به دلیل تجربیات ناخوشایندی که در کودکی داشته تمایلی به داشتن فرزند ندارد و از تکرار الگوهای اشتباه گذشته می‌ترسد. در بعضی موارد نیز ممکن است همسر شما شاهد این موضوع بوده که روابط دیگران با همسرشان به دلیل تولد بچه دچار مشکل شده و چون نمی‌خواهد که این مسئله در رابطه شما نیز تکرار شود، با بچه‌دار شدن مخالفت کند. بنابراین برای حل اختلاف بر سر بچه‌دار شدن بهتر است که ابتدا نگرانی همسرتان را ریشه‌یابی کنید.

موانع را بنویسید و برای آن‌ها به دنبال راه‌حل‌های احتمالی باشید

در خصوص موانعی که بر سر راهتان قرار دارد با یکدیگر صحبت کنید. شاید برای غلبه بر مشکلات مادی لازم باشد که هر دو شما کار کنید. شاید خانه‌ی شما برای اضافه شدن یک نفر به خانواده کافی نیست و لازم است که قبل از آمدن بچه بتوانید ابتدا خانه‌ی بهتری فراهم کنید. زمانی که بتوانید به استانداردهای یکسان و مورد نیاز برای داشتن فرزند برسید، در ادامه می‌توانید به کمک یکدیگر برای رسیدن به استانداردهای مذکور تلاش کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است هیچ‌وقت زمان ایده‌آلی برای داشتن فرزند نباشد و همیشه مشکلات غیر مترقبه ممکن است اتفاق بیافتد. پس خودتان را درگیر ایده‌آل نکنید و زمانی که حداقل استانداردها برقرار بود در صورت تمایل برای بچه‌دار شدن تصمیم‌گیری کنید. در واقع انسان‌ها برای مسائلی مانند ازدواج، شروع کار جدید، داشتن فرزند و … که می‌تواند باعث رشد آن‌ها شود، معمولاً احساس آمادگی کافی نمی‌کنند و دقیقاً به همین خاطر است که این مسائل می‌تواند باعث رشد و ارتقا آن‌ها شود.

به خودتان کمی زمان بدهید

این که همان حرف‌های همیشگی را بارها و بارها تکرار کنید باعث ایجاد تنش و خستگی در رابطه‌تان شده و پیشرفتی حاصل نمی‌شود. راه‌حل بهتر این است که کمی زمان بدهید تا به دیدگاه یکدیگر فکر کنید. ممکن است در زمان داده شده در معرض تجربیاتی قرار بگیرید که بتوانید حرف‌های یکدیگر را بهتر درک کنید و به هم نزدیک‌تر شوید.

داشتن بچه مهم است اما چیزی که از آن مهم‌تر است، یک ازدواج قوی و خوشحال قبل از تصمیم‌گیری برای بچه‌دار شدن است. زمانی که صبور باشید و اجازه دهید که با توافق یکدیگر صاحب فرزند شوید تجربه‌ی قشنگ‌تری از این دوران می‌توانید داشته باشید.

مراجعه به مشاور برای حل اختلاف بر سر بچه‌دار شدن

تردید و دوگانگی در مورد بچه‌دار شدن در میان زوج‌ها بسیار شایع است. ممکن است این موضوع به دلیل کمبود وقت، مشکلات اقتصادی و سایر عوامل خارجی ایجاد شود اما عوامل درونی نیز می‌تواند تأثیر بسیاری بر تصمیم‌گیری در این خصوص داشته باشد. صحبت کردن یکی از راه‌کارهای مهم برای ریشه‌یابی دلایل اختلاف بر سر بچه‌دار شدن است، اما اگر صحبت کردن زوج‌ها با یکدیگر ثمربخش نباشد، شخصی که در خصوص بچه‌دار شدن مقاومت دارد بهتر است که با یک روان‌شناس در این مورد صحبت کند تا بتواند علت درونی مشکلش را کشف کند.

از عوامل درونی اختلاف بر سر بچه‌دار شدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترس از مسئولیت

شخصی که در مورد بچه‌دار شدن دچار تردید شده ممکن است توانایی خود را در مورد ماندن در رابطه یا به عهده گرفتن مسئولیت تربیت یک فرزند مورد سال قرار دهد. حضور یک بچه می‌تواند مسائل را بیش از قبل واقعی جلوه دهد.  تصمیم‌گیری در مورد بچه‌دار شدن با یک شخص دیگر، بیش از هر تصمیمی می‌تواند برای همیشه زندگی یک فرد را تغییر دهد.

مشکلات زناشویی

گاهی اوقات کسی که اصرار به بچه‌دار شدن می‌کند به دلیل مشکلاتی که در رابطه با همسرش دارد این پیشنهاد را می‌دهد و در واقع علاقه به داشتن بچه در این مورد کم‌رنگ‌تر است. ممکن است او تصور کند که با داشتن بچه همسرش به او نزدیک‌تر شده و رابطه‌شان عمیق‌تر می‌شود.

مشکلات کودکی

اگر همه چیز برای اضافه شدن یک بچه به خانواده آماده است اما همسر شما مقاومت کرده و بهانه‌جویی می‌کند، ممکن است مشکلاتی را با والدینش در کودکی تجربه کرده که هنوز نتوانسته آن‌ها را حل و فصل کند. این مشکلات حل نشده می‌تواند سبب ایجاد مقاومت در همسرتان شود.

4.8/5 - (12 امتیاز)
نوشته های مرتبط