با توجه به اهمیت مهارت های مالی برای هدایت زندگی، ضروریست که فرزندان ما از کودکی نکته های فراوانی را در این رابطه آموزش دیده و مهم تر اینکه ما بدانیم چگونه باید به کودکان پول توجیبی دهیم؟
کودکان از سن ۵ سالگیمی توانند مفاهیم مالی مانند: صرفه جویی و هزینه کردن را درک کنند و عادت های پولی کودکان در سن ۷ سالگی شکل می گیرد.
در آغاز می توانید با توجه به وسعی که دارید و سن کودک خود، روزانه یا هفتگی، مقداری پول در اختیار او بگذارید. برای اینکه عملکرد بهتری در این زمینه داشته باشید مشورت با یک روانشناس کودک می تواند به شما کمک قابل توجهی کند. شما می توانید ۲ جعبه زیبا و کوچک به فرزندتان بدهید و روی هر کدام یکی از این برچسب ها را بچسبانید. “پس انداز” ، “هزینه”. هر بار که فرزند شما پولی دریافت می کند، با توجه به نیاز هایی که در آن روز یا هفته دارد می تواند پول های خود را در میان جعبه ها تقسیم کند و یا در یکی از آن ها قرار دهد. برای مثال به او بیاموزید که برای خرید های کوچک در آن روز مانند آب نبات باید از کدام جعبه استفاده کند و یا اگر قصد دارد یک اسباب بازی کوچک بخرد باید پول هایش را در جعبه پس انداز بگذارد تا به اندازه کافی برای خرید پول جمع کرده و سپس هدف خود را اجرایی کند.
همچنان که بزرگتر می شود باید برایش توضیح دهید که پول محدود است و بدون زحمت بدست نمی آید، پس انتخاب های عاقلانه بسیار مهم است و هنگامی که پول خود را خرج می کند، دیگر پولی برای خرج کردن نخواهد داشت.” سعی کنید با تنظیم اهداف سعی کنید که فرزند خود را در تصمیم گیری بیشتر در امور مالی بزرگسالان مشارکت دهید.
برای مثال فرزند خود را در برخی از تصمیمات مالی وارد کنید؛ و هنگامی که به سوپرمارکت می روید به او مقداری پول داده و در پارامترهای آنچه که نیاز دارید از وی بخواهید که یک میوه را انتخاب کرده و خریداری نماید. همینطور شما می توانید وقتی خرید می کنید، با صدای بلند درباره نحوه تصمیم گیری مالی خود به عنوان یک فرد بالغ صحبت کنید و سوالاتی مانند «آیا ما واقعا به خرید x نیاز داریم؟ آیا هزینه آن مناسب است؟ آیا می توانم از تخفیف فروشگاه استفاده کنم؟» را به کار ببرید تا او را متوجه کنید که باید برای پول خود ارزش قائل شود.
برای ارتباط با مشاوران کودک مرکز مشاوره سرای مشاور میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید.