X

حرف ها و نظرهای خانواده، دوستان و آشنایان در تصمیم ازدواج

ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی است و موجب آرامش روانی فرد می‌شود، علاوه بر آن فرد را صاحب انگیزه می‌کند، به زندگی‌اش هدف و معنا می‌بخشد. تمام موارد فوق تنها در ازدواجی موفق میسر خواهد بود. ازدواجی که بر پایه شناخت کامل خود (آگاهی از اهداف و معیارهای مناسب همسرگزینی)، شناخت فرد مقابل و درنهایت تطبیق این دو با یکدیگر باشد که در این راستا می‌توان از راهنمایی‌های افراد دلسوز مانند خانواده، دوستان و … بهره برد.

ازدواج تصمیمی است که زندگی خود فرد را دچار تحول می‌کند و ازآنجایی‌که هر تصمیمی، مسئولیت به همراه دارد پس باید قسمت اعظم آن بر عهده خود فرد باشد که عوامل چندی در این مقوله تأثیرگذار هستند از جمله آن:

تمام مخالفت ها به خودی خود منفی نیستند به این معنا که ممکن است خانواده دلیلی قانع کننده و موجه برای حرف خود داشته باشد و در این بین فرزند تصمیمش را بر پایه احساسات زودگذر گرفته، منطق را کمتر دخیل داده و به هیچ وجه تمایلی به بازگشت از آن را ندارد.

برخی مواقع نیز والدین احساس می‌کنند فرزندان در تملک آن‌ها هستند و باید به‌طور کامل طبق رأی آن‌ها عمل کنند و با کسی که مطابق نظرشان است و به صلاح اوست، ازدواج کنند در این بین فرزندان حق دخالتی ندارند. در این صورت یا کدورت در رابطه والد-فرزندی به وجود می‌آید یا فرزند مقابله به مثل می‌کند و با هیچ کس دیگری جز محبوب خود ازدواج نمی‌کند و یا ازدواجی خواهد داشت که بر پایه رضایتش نیست و این عدم پذیرش تا پایان زندگی‌اش سایه خواهد افکند.

جوانان به خاطر بالا رفتن سن ازدواج و مهیا نبودن بستر و شرایط آن، ترس از تنهایی و تنها ماندن، هراس از آینده، فشار دوستان یا وابستگانی که به تازگی ازدواج کرده اند و… تصمیم به ازدواج می‌گیرند. این عامل یکی از شش دلایل نامناسب ازدواج است که اکثراً از آن آگاهی ندارند و صرفاً برای راحتی خیال خود و دیگران تصمیم به این مهم می‌گیرند.

برخی با اولین نفری که از آن‌ها خواستگاری می‌کند، قرار به ازدواج می‌گذارند و چون تمام شرایط را از نظر نگذرانده‌اند، سؤالات کافی نپرسیده‌اند، در شناخت فرد مقابل دچار تردید و ابهام هستند کوچک‌ترین مخالفت یا واکنش خنثی از طرف اطرافیان آن‌ها را برآشفته می‌سازد و در تصمیم خود دو دل می‌شوند. حرف‌هایی از قبیل (تو حیف هستی، بهتر از این نصیبت می‌شود و…) زمینه تردید در تصمیم گیری را در فرد ایجاد می‌کند. حال ممکن است اطرافیان فرد نیز دچار همین بحران‌ها و ترس‌ها باشند.

شخصیت فرد هم در این بررسی مهم است. بعضی از اشخاص دارای شخصیتی وابسته هستند. از جمله خصوصیات این شخصیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم توان کافی برای تصمیم گیری مستقل
  • جرئت ورزی کم
  • اعتماد به نفس پایین
  • ترس از انتقاد دیگران و سایر موارد.

فردی با این ویژگی های شخصیتی، معمولاً تابع تصمیم دیگران است و اگر مخالف باشد نمی‌تواند عدم توافق خود را اعلام کند زیرا ترس از آن دارد که منبع حمایت عاطفی اش را از دست بدهد.

  • پس انتخاب درست کدام است؟
  • چگونه می‌توان تصمیمی گرفت که هم بر پایه نظر والدین باشد و هم طبق توافق طرفین ازدواج؟

شما می‌توانید برای در میان گذاشتن سؤالات خود و کسب آگاهی بیشتر برای اخذ تصمیمی مناسب با متخصصین سرای مشاور تماس بگیرید.

5/5 - (5 امتیاز)
نوشته های مرتبط