X

مشاوره عشق یک طرفه

روانشناسی عشق یک طرفه

عشق و دوست داشتن مسئله‌ای است که همه افراد در زندگی خود تجربه می‌کنند. وقتی صحبت از ارتباط می‌شود، یعنی تعامل بین دو طرف برقرار شده است. لازمه یک رابطه عشقی موفق، دوست داشتن دوطرفه و متقابل است؛ یعنی دو طرف خواهان رابطه باشند و به یکدیگر اهمیت دهند. حال‌آنکه اغلب ما شاهد رابطه‌ها و عشق‌های یک‌طرفه بوده‌ایم. یک طرف عاشق و خواهان رابطه بوده و طرف مقابل تمایلی برای ادامه دادن و ماندن در رابطه ندارد. این موضوع به‌عنوان عشق یک‌طرفه شناخته می‌شود. تکلیف عشق‌های یک‌طرفه چیست؟ جلسات مشاوره برای عشق یک‌طرفه چه پیشنهاد و راهکارهایی در نظر دارد؟

چه اتفاقی می‌افتد که ما عاشق کسی می‌شویم که هیچ احساس و تمایلی به ما ندارد و با این شرایط باز ما خواهان این رابطه هستیم و سختی‌های زیادی را برای خودمان به وجود می‌آوریم؟ گاهی ما به خاطر تنها بودنمان و احساس نیازی که به بودن و وجود یک همراه داریم خیلی از مسائل را نادیده می‌گیریم و فقط می‌خواهیم کسی باشد که ما تنها نباشیم. وقتی خودم را به تنهایی نمی‌توانم معنا کنم یعنی خودم را کم می‌دانم.

  • توقع و انتظارات ما از یک رابطه عاشقانه چیست؟
  • چه تعریفی از عشق و دوست داشتن داریم؟
  • آیا واقعاً دوست داشتن است یا وابستگی؟
  • دلیل من برای اصرار به بودن این رابطه چیست؟
  • چگونه عشق یک‌طرفه را فراموش کنیم؟

در عشق یک‌طرفه معمولاً یک نفر سرویس‌دهنده است و تمام تلاش‌ها از جانب او صورت می‌گیرد و چون محبت و احساسی دریافت نمی‌کند، احساس نارضایتی و خشم پنهان را تجربه می‌کند. این احساس خشم و نارضایتی گاهی به‌صورت فرمان‌برداری، اطاعت و محبت افراطی و بی‌چون‌وچرا خود را نشان می‌دهد و شخص خواهان این مطلب را بیان می‌کند که من هر کاری برای این رابطه انجام می‌دهم.

مشاوره عشق یک طرفه

در جلسات مشاوره حضوری و تلفنی با مراجعی که با مسئله عشق یک‌طرفه مراجعه می‌کند، موضوع از جوانب مختلف بررسی می‌شود و مسائلی از قبیل هدف، دلیل، احساسات، توقع و انتظارات، معیارهای رابطه، واقعیت بینی و … بررسی می‌شود تا مراجع دید و شناخت جامع و کاملی را نسبت به خود، موقعیت و احساساتش پیدا کند تا بتواند موقعیت را درک کرده و تصمیم مناسبی بگیرد.

روان‌شناس به فرد کمک می‌کند که ابتدا خودش را مستقل معنا کند. ارزش معنای خودش را تقویت کند. برای معناداری شخصیت خودش در انسانی دیگر به دنبال تکیه نگردد. کسی که عشق یک‌طرفه را تجربه می‌کند نه تنها امید به خودش را از دست داده است، بلکه با دل بستن و محدود کردن ذهنش به آن فرد، اجازه کمک و رابطه عاطفی را به دیگران نمی‌دهد.


از این مقالات نیز دیدن نمایید.

مشاوره خانواده

مشاوره ازدواج

روانشناسی کودک

مشاوره روانشناسی


روان‌شناس دامنه‌ی وابستگی تخیلی فرد را تعیین می‌کند؛ یعنی برایش تبیین می‌کند که او با تصورات و مدل فکر کردن خودش به قدری احساس خو‌شبختی دارد که به واقعیت اهمیت نمی‌دهد، چنین فردی با احساس خودش سر می‌کند و نه با شخصیت طرف مقابلش. روان‌شناس الگوی فکری مسموم، خودگویی‌های ناکارآمد و روال ذهنی درمانده ساز این فرد را برایش ترسیم می‌کند و او را نسبت به تاب دادن ذهنش در گردنه‌ی نیازها و جواب‌های پوچ آگاه و راهنمایی می‌کند.

کسی که درگیر عشق یک‌طرفه است، معمولاً خودش نمی‌تواند تصمیم مناسبی بگیرد و چون احساسش درگیر است نمی‌تواند به‌صورت منطقی و درست فکر کند؛ بنابراین بهتر است که شخص دیگری کمکش کند تا این مسئله را بهتر درک کرده و برخوردی مناسب داشته باشد و بهتر است از متخصصان حوزه روانشناسی و مشاوره کمک بگیرد.

برای مشاوره با روانشناسان متخصص سرای مشاور می‌توانید با تلفن ثابت با شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۱۶۳۹ تماس بگیرید.

4.9/5 - (16 امتیاز)
دسته بندی: روانشناسی روابط
نوشته های مرتبط