برترین مشاورین روانشناسی کشور در مرکز مشاوره ازدواج سرای مشاور آماده پاسخگویی به سوالات شما هموطن عزیز در زمینه روانشناسی ازدواج هستند، برای این منظور با تلفن ۰۲۱۴۴۲۶۴۸۱۵ از سراسر کشور از ساعت ۹ الی ۲۲ میتوانید تماس بگیرید.
ضرورت آموزش و مشاوره ازدواج
مشاوره ازدواج یک راه عالی برای کمک به زوج ها برای داشتن یک رابطه قوی و سالم می باشد و برای آن ها فرصتی بهتر برای ازدواج رضایت بخش و مادام العمر را فراهم می کند. برای دریافت مشاوره و راهنمایی قبل از ازدواج بسیار مهم است که شما به شخصی به عنوان یک مشاور مراجعه می کنید بتوانید به او اعتماد کنید. روش های جدید مشاوره ازدواج، دختر و پسر را تشویق می کند تا روابطی سالم را پیش از ازدواج ایجاد کنند و مهارت های لازم برای ایجاد یک پایه و بنیاد قوی و آگاهانه را برای ازدواج یاد بگیرند. در اینصورت آن ها با تعهد، اعتماد و تمایل به ازدواج می توانند رابطه ای که همیشه دلخواهشان است را پیش رو داشته باشند. در تعیین معیارهای انتخاب همسر، تسلط هر فرد به نیازهای روانی و ارتباطی خودش که در رابطه تازه زناشویی انتظار آن را دارد بسیار اهمیت دارد. زن و مرد با ازدواج با یکدیگر و تشکیل یک زندگی مستقل و جدا از خانواده پدری در کنار فرزند یا فرزندان خود به حیات خود در جامعه ادامه میدهند. آن چه در هر خانواده ای مهم است، وجود آرامش، امکان رشد و ترقی زن و شوهر و سایر اعضای خانواده، رضایت مندی زناشویی و در کل رضایت از زندگی است. چه بسا بسیاری از خانواده هایی که بدون تحقیق و بدون بررسی فاکتورهای مهم ازدواج، دست به انتخاب و تشکیل زندگی زدهاند و در زندگی زناشویی خود شکست خوردهاند یا زندگی آنها به طلاق کشیده شده است.
لزوم مراجعه به مشاور ازدواج
یک مشاور ازدواج شما را یاری خواهد کرد تا آنچه را که نمی دانید یاد بگیرید. در واقع او نه تنها شما را حمایت می کند که در مورد خودتان بلکه در مورد شریک زندگی تان نیز، خیلی چیزها را بشناسید و فرا بگیرید. برای اینکه یک ازدواج منطقی داشته باشید، شما نیازمند این هستید که ابتدا خود را بشناسید، اینکه چه چیزی از زندگی می خواهید و چطور می خواهید به آن ها برسید. این خیلی مهم است که شما بدون داشتن هیچکدام از این اطلاعات به سمت گرفتن تصمیم بزرگی به نام ازدواج نروید. آموزش و مشاوره ازدواج میتواند مسیر روشنی را برای انتخاب صحیح شریک زندگی افراد فراهم نماید. از طریق آموزش ها و مشاوره های ازدواج، میتوان به شناخت شخصیت، تیپ های شخصیتی و خصوصیت های شخصیتی فرد، بررسی وجود احتمال اختلال یا اختلالت روانی، بلوغ عاطفی، هوش هیجانی، بررسی تشابهات فرهنگی خانوادگی، اقتصادی، اعتقادی مذهبی، سیاسی و دیگر موارد رسید. دقت و توجه به همه این موارد در انتخاب صحیح در ازدواج بسیار مهم است. بدون شناخت و آگاهی از سایر جنبه های عاطفی، روانی، اجتماعی، خانوادگی و شخصیتی فرد مقابل، نمیتوان به انتخاب آگاهانه ای دست زد. مشاوره ازدواج به طرفین کمک می کند که ویژگی های پایدار و ناپایدار یکدیگر را بدانند و مشخص کنند که از پس چه وظایف و مسیولیت هایی طی زمان طولانی برمی آیند.
لزوم مشاوره از متخصص روانشناسی
اغلب زوج هایی که برای مشاوره قبل از ازدواج به یک متخصص روانشناسی مراجعه می کنند به خوبی درک خواهند کرد که حریم امنی که توسط یک روانشناس زبده و دلسوز برایشان مهیا شده است مکان خوبی برای کشف نظرات متفاوت در مورد ازدواج و شیوه زندگی و بررسی روش های ارتباطی آن ها قبل از ازدواج است. اگر چه هر مشاور یا روانشناس ازدواج به روند منحصر به فردی مشاوره می دهد اما در اغلب جلسات مشاوره عناصر کلی مشترک است.
مشاوران ازدواج به چه شکل کمک می کنند؟
- مشاوره ازدواج ارتباطات باز و مستقیم را به وجود می آورد که هر یک از طرفین فرصتی برای گفتگو خواهند داشت.
- مشاور فرآیند های ارتباطی افراد را مشاهده کرده و پیشنهادات خود را برای بهبود این موارد بیان می کند.
- مشاور به شما کمک خواهد کرد که در مورد مسائل مربوط به مشکلی که ممکن است بر موفقیت ازدواج شما در آینده تأثیر بگذارد، به توافق برسید.
مرکز مشاوره ازدواج سرای مشاور
روان شناسان و مشاوران ازدواج، میتوانند با تشکیل چند جلسه مشاوره، به زن و مرد در انتخاب صحیح و هوشمندانه شریک زندگی کمک نمایند. مشاوران متبحر در این زمینه میتوانند با برقراری ارتباط صحیح با مراجعین، اعتمادسازی و صحبت پیرامون دلایل و انگیزه های صحیح و غلط زن و مرد، مهمترین ملاک های ازدواج آنها و دیگر موارد، به رفع بسیاری از ابهامات کمک نمایند.
تست شخصیت در مشاوره ازدواج
در اکثر موارد نیز مشاور میتواند با اجرای تست های شخصیت و آزمون های روانی که برای مشاوره ازدواج مناسب هستند، به بررسی تیپ های شخصیتی و ویژگی های شخصیت آنها و یا اگر بیماری روانی خاصی در آنها وجود دارد، بپردازد. در این صورت زن و مرد با شناخت بیشتری و بهتری میتوانند دست به انتخاب صحیح بزنند. روانشناس از طریق مصاحبه و تست ها الگوی ارتباطی خانواده اولیهی زوجین و راهبردهای مقابلهای آنها را در موقعیت های مختلف تحلیل و تبیین می کند تا علاوه بر انتظار داشتن چنین رفتارهایی از هم و پذیرش یکدیگر بدانند که در هر شرایط با هم چگونه سازگار شوند که تفاهم میانشان برقرار باشد.
معیارهای ازدواج سالم
بررسی سایر موارد و فاکتورها نیز در مشاوره ازدواج مهم است. به عنوان مثال فاکتورهایی مانند سن، هوش، فاکتورهای اجتماعی و اقتصادی، فاکتورهای مرتبط با جذابیت ظاهری و شخصیتی فرد، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت زن و مرد در زندگی، چگونگی گذران اوقات فراغت، علاقه به تفریح و گردش، علایق مشترک و … نیز مهم است. جلسات مشاوره به زوجین کمک می کند که مهارت گفت و گوی موثر را بیاموزند و باحالت روحی و هیجانی مساعد بتوانند با هم بحث کنند و نقطه نظرات یکدیگر را بپذیرند.
عوامل ایجاد کننده اختلافات زناشویی
همان طور که میدانیم اختلاف سلایق، اختلاف عقاید، اختلاف در زمینه های فرهنگی، مالی، خانوادگی، تفاوت های آسیب زا در ویژگی های شخصیتی و روانی عاطفی، گذشته های متفاوت افراد، هوش متفاوت و سایر موارد میتواند زمینه ساز ایجاد مشکلات عمده ای در زندگی زناشویی زوجین شود. مشاوره و آموزش زن و مرد پیش از ازدواج میتواند در کاهش آسیب های خانوادگی و اجتماعی بسیار کمک کننده و مؤثر باشد.
همسان خواهی یا ناهمسان خواهی
برخی از دختران و پسران سعی دارند که با فردی که شبیه خودشان است ازدواج کنند که به آن گزینش همسان خواهی و برخی سعی دارند با کسی که رفتارهای مخالف خودشان دارد ازدواج کنند که به آن گزینش ناهمسان خواهی می گویند. این همسان خواهی یا ناهمسان خواهی نوعی ترجیح سلیقهای در زمان انتخاب همسر است که با توجه به مولفه های مورد نظر و شدت تفاوت یا تشابه بین زوجین نیاز به بررسی دارد. بنابراین همان طور که میبینیم امروزه مشاوره ازدواج، بیش از هر زمانی دارای اهمیت و ضرورت است و باید سعی شود تا افراد را برای انتخاب صحیح و هوشمندانه به سمت مشاوره ازدواج سوق داد.
نکات مختلف در مشاوره ازدواج
بهتر است که پسر و دختر به پختگی و بلوغ فکری که برای ازدواج لازم است رسیده باشند. سن، معیار مناسبی برای تائید بلوغ نیست. نه سن بالاتر نشانهی رسیدن به بلوغ است و نه سن پایینتر نشانهی بلوغ نیافتن است اما لازم است که فرد سن مناسبی داشته باشد تا فرصتی کافی برای بلوغ و پختگی لازم مهیا باشد. ازدواج یعنی همراهی پیوسته و مداوم یک زن و یک مرد باهم، به خاطر داشتن زندگی هدفمند و برنامهریزیشده که طرفین در رساندن هم به آسایش و آرامش تلاش میکنند. برخی از افراد وقتیکه نیاز دارند با کسی باشند، وقتی میخواهند تنها نباشند، وقتی زندگی در خانه پدری را نمیتوانند تحمل کنند، به ازدواج فکر میکنند و کاملاً به نتیجهگیریهای خودشان اعتماد دارند. برخی از افراد ازآنجاییکه برنامهی دیگری ندارند، فکر میکنند که همه باید ازدواج کنند و اظهار میکنند که ازدواج نکنم پس چهکار کنم؟ برخی از این افراد اصلاً متوجه نیستند که غیر از طرف مقابل خودش هم باید برای ازدواج آماده باشد، خودش هم باید تکلیفش را بداند و مسئولیت نقش خود و برنامهی درازمدت خود را بپذیرد. مشاوره ازدواج انگیزهی درونی دختر و پسر را شناسایی میکند و سطح فکری آنها در مورد ازدواج را مشخص میکند. اگر دختر و پسر هوش هیجانی و توان شناختی بالایی برای ازدواج با درکی متعالی و دلایلی وجود بخش داشته باشند، این احتمال و امکان را داشته باشند که به سمت فهم عمیقتری هدایت شوند، روانشناس آنها را وارد مسیر ازدواجی با درک تمام و کمال میکند. چنانچه دختر و پسر هر دوبهیک اندازه سطحی به ازدواج نگاه کنند و آن را ابزاری برای رفع نیاز خود بدانند؛ روانشناس تعویق انداختن یا کنسل کردن ازدواج را توصیه نمیکند، بلکه تکنیکهای لازم، مهارتهای زندگی و … را به آنها آموزش میدهد. مشاور ازدواج تصمیمگیرنده نیست اما اگر تشخیص دهد که فردی طی زمان تحولی سازنده را تجربه نخواهد کرد، با ازدواج آنها مخالفت نمیکند بلکه جهت آگاهی و آموزش زوجین تلاش لازم را انجام میدهد.