تب کابین (cabin fever) در نتیجه ایزوله شدن و ماندن در جایی به صورت طولانی مدت ممکن است در بعضی افراد ایجاد شود. تب کابین اصطلاح و عنوانی برای یک بیماری نیست بلکه به مجموعه علائمی گفته میشود که فرد ممکن است بعد از مدتی که در شرایط ایزوله به سر برد، تجربه کند. به طور مثال در شرایط پاندمی کرونا و توصیه به قرنطینه خانگی بعضی از افراد ممکن است علائم تب کابین را تجربه کنند. در این مقاله در خصوص علائم تب کابین و روشهای سازگاری و بهبود آن صحبت شده است.
علائم تب کابین
افراد مبتلا به تب کابین الزاما علائم دقیقا یکسانی را تجربه نمیکنند اما بسیاری از این افراد تحریکپذیری بالا و بیقراری را گزارش دادهاند. سایر علائم مربوط به تب کابین شامل موارد زیر میباشد:
- کاهش انگیزه
- مشکل در بیدار شدن از خواب
- پرخوری
- خواب کوتاه میان روزی مکرر
- نا امیدی
- نداشتن صبر و حوصله
- بیحالی
- ناراحتی یا افسردگی
- مشکل در تمرکز
لازم به ذکر است که علائم ذکر شده میتواند مربوط به طیف وسیعی از بیماریها و اختلالات دیگر نیز باشد. اگر علائم مربوطه باعث ناراحتی شما شده و بر عملکرد شما تاثیر گذاشته، پیشنهاد میشود که با یک فرد متخصص در این زمینه صحبت کنید.
سازگاری با تب کابین
اگر علائم شما خفیف است، اقدامات فعال برای غلبه بر احساستان میتواند برای این که حس بهتری داشته باشید، کمک کننده باشد. اما اگر علائم مذکور با شدت بیشتری بر شما تاثیر گذاشتهاند، بهتر است که از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. به منظور سازگاری و بهبود علائم کابین موارد زیر پیشنهاد میشود:
از خانه بیرون بروید
اگر شما قادر هستید که از خانه بیرون بروید این کار را انجام دهید حتی برای زمانی کوتاه. قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث میشود که بدنتان بتواند چرخه طبیعی خود را بهتر تنظیم کند. علاوه بر آن بیرون رفتن و داشتن فعالیت باعث ترشح اندورفین شده که میتواند به صورت طبیعی حس خوشحالی را در شما ایجاد نماید. اگر شما قادر نیستید که از خانه بیرون بروید نزدیک پنجره رفته و در آن حوالی کمی حرکت کنید.
برنامه غذایی نرمالی داشته باشید
در بسیاری از موارد ماندن طولانی مدت در خانه باعث میشود که افراد به تنقلات و غذاهایی با ارزش تغذیهای پایین روی آورند. بعضی دیگر نیز زمانی که در خانه هستند وعدههای کمتری غذا میخورند. در حالی که حفظ برنامه غذایی نرمال به ما کمک میکند که سطح انرژی خود را افزایش داده و انگیزه بیشتری داشته باشیم. شما ممکن است به دلیل عدم تحرک، کمتر گرسنه شوید اما مواظب باشید که مواد غذایی ضروری بدن خود ر تامین کنید. مصرف قند و چربی را کاهش دهید و مطمئن شوید که به میزن کافی آب مصرف میکنید.
هدفگذاری کنید
زمانی که شما مجبور هستید به مدت طولانی جایی بمانید ممکن است به مرور زمان انگیزه خود را برای انجام بعضی کارها از دست بدهید و با گذشت روزها هیچ کار مهمی انجام ندهید. بهتر است که برای خود اهداف روزانه و هفتگی مشخص کنید و پیشبرد آنها را پیگیری کنید. مطمئن شوید که اهداف تعیین شده منطقی هستند و شما میتوانید به آنها دست یابید. در صورت رسیدن به هر کدام از هدفهای تعیین شده به خودتان پاداش دهید.
مغز خود را به کار گیرید
اگرچه تلویزیون میتواند باعث پرت شدن حواس شما شود و گذر زمان را تندتر کند، اما مغز شما را درگیر نمیکند. حل کردن جدول، کتاب خواندن و بازی کردن میتواند گزینههای بهتری برای گذراندن زمان باشد چراکه با فعال کردن مغز کمک میکند که کمتر احساس ایزوله شدن و نا امیدی داشته باشید.
ورزش کنید
حتی اگر نمیتوانید از خانه بیرون بروید راهی پیدا کنید تا بتوانید در خانه فعالیت فیزیکی داشته باشید. ورزش به شما کمک میکند که انرژی اضافی ناشی از ماندن طولانی مدت در خانه سوزانده شود. شما میتوانید از آموزشهای آنلاین برای ورزش در خانه استفاده کنید تا برای انجام فعالیت روتین موظف شوید.
به دنبال علایق خود بروید
وقتی که مجبور هستید به مدت طولانی جایی بمانید بهترین فرصت برای شماست تا علایق خود را دنبال کنید. شاید در گذشته به دلیل مشغله زیاد موفق نشدید که به دنبال یادگیری کاری که دوست داشتهاید بروید اما اکنون زمان کافی در اختیار دارید. شاید شروع کردن کاری جدید که میدانید مدت زمان زیادی برای آن باید اختصاص دهید کار آسانی نباشد اما اگر علاقه داشته باشید و کار را بدون نشخوار ذهنی شروع کنید مطمئن باشید که ادامه راه برای شما آسانتر خواهد بود.
پذیرش داشته باشید
زمانی که افراد شرایط خود را نپذیرند و مدام به فکر تغییر آن باشند متحمل سختی بیشتری شده و ممکن است علائم آنها تشدید شود. این در حالی است که اگر بینش خود را تغییر دهند و شرایط فعلی خود را بپذیرند راحتتر میتوانند با شرایط خود سازگاری پیدا کنند. در نظر داشته باشید که این موضوع به این معنا نیست که برای تغییر شرایطی که از آن راضی نیستیم تلاش نکنیم بلکه به معنای این است که در شرایطی که از دستمان کاری برنمیآید و مجبور به ماندن و ایزوله شدن هستیم آن را بپذیریم و از شرایط پیش آمده بیشترین استفاده را داشته باشیم.
منبع: verywellmind