مراحل عشق تا شکست عشقی
عشق یک اوضاع جدی یا نقطه عطف در زندگی است که وجود انسان را میلرزاند. دیدگاههای مختلفی نسبت به عشق وجود دارد. از دیدگاه وجودگراها عشق اختلال نیست و مرحلهای از رشد انسان است و در واقع از دید آنها شکست عشقی راه جدیدی برای رشد انسان باز میکند. یک دیدگاه وجود دارد که شکست عشقی به عنوان اختلال تلقی میشود و به آن سندروم ترومای عشقی گفته میشود. در این دیدگاه فردی که عاشق شده و در نهایت به شکست منجر شده مراحل زیر را طی میکند
شروع مرحله عاشقی
در اولین مرحله علائم آن این است که فرد عاشق تحولات زیستی-بدنی متفاوت با قبل را تجربه میکند و هورمون آکسی توسین، تستسترون و پروژستون بیشتر ترشح میشود. فرد فهم متفاوتی از جهان دارد و جهان بینی او متحول میشود. ادراک آرمان گرایانه به محبوب یا معشوق خود دارد و معشوق خود را تبدیل به یک بت میکند. برخورد گزینشی با ارزش های خود دارد یعنی جاهایی که ارزش هایش به نفع اوست آنها را نگه میدارد و جاهایی که به ضرر اوست آنها را کنار میگذارد. فرد عاشق در این مرحله حس میکند ویژگیهای معشوق در او حلول کرده و کاملاً میتوانند همدیگر را بفهمند. برخورد والد گونه و حمایت افراطی اتفاق میافتد و فرد عاشق میل به دیدارهای مکرر و محبتهای مکرر دارد؛ و در اکثر مواقع جرئت و جسارت فرد عاشق بیشتر میشود. در واقع خوشمزه ترین مرحله عشق همین مرحلهی اول است.
شروع شکست عشقی
اگر بخواهیم از مرحلهی میانی این عشق رمانتیک بگوییم میتوانیم از احساس مالکیت زیاد و تعصب فرد عاشق صحبت کنیم. در این مرحله عاشق به آزمون محبوب خود دست میزند مثلاً ممکن است اس ام اس دادن با یک خط دیگر به او باشد. همچنین پیشنهاد جسمی شدن رابطه صورت میگیرد که ممکن است با برقراری رابطه جنسی در این مرحله حتی رابطه به شکست منجر شود. خود افشایی نامحدود هم یکی دیگر از مواردی است که منجر به شکاف رابطه در این مرحله میشود؛ و در نهایت مختل شدن سبک زندگی چه مثبت چه منفی به گسست رابطه منجر میشود.
احساس بازنده بودن یک طرف یا هر دو طرف در رابطهی عشقی را میتوان از علائم پایانی آن برشمرد. همچنین جایگزین کردن فردی دیگر بهعنوان مسکن در این مرحله دیده میشود، در واقع پناه بردن به عرصههای دیگر و هر عملی که برای فرار صورت گیرد از ورزش تا مصرف مواد فقط بهعنوان مسکن میباشند که اصلاً پیشنهاد نمیشود. ممکن است فرد دوباره به عشق پیشین خود برگردد که باز هم در این صورت حال فرد را خوب نمیکند. افراد در برخی موارد دچار احساس هایی مثل تنفر از ازدواج و جنس مخالف میشوند، در واقع جهان بینی افراد محدود میشود که باز هم کمکی به فرد نمیکند؛ و در بدترین حالت افراد به فکر فرار از خانه یا خودکشی میافتند که نهتنها حال آنها را خوب نمیکند بلکه اوضاع را وخیم تر و حال آنها را بدتر میکند.
مشاوره برای شکست عشقی
افراد شکسته خورده در یک رابطه عشقی ممکن است در یکی از این مراحل کمک مشاورهای بگیرند که توصیه میشود هرچه افراد علائم آغازین این عشق را که در ابتدا برشمردیم در خود مشاهده کردند بهتر است نزد یک مشاور مراجعه کنند تا بتوانند از بروز احساس شکست در یک رابطهی عاطفی جلوگیری کنند.
برای مشاوره با روانشناسان متخصص مرکز مشاوره «سرای مشاور» میتوانید با ما تماس بگیرید: