دلایل خیانت زن به مرد:
قبل از هر چیز باید بدانیم که خیانت یک عمل اتفاقی و یک شبه نیست بلکه شاید روزها، ماهها و یا سالها زمینه آن در خانواده و در ارتباط با همسر ایجاد میشود و بعد از گذشت مدتها از وجود این عوامل زمینه ساز، خیانت اتفاق میافتد. متأسفانه با گذشت زمان آمار عدم پایبندی به تعهد و ازدواج یا همان خیانت افزایش پیدا کرده است. به نظر میرسد بررسی دلایل و ریشههای این موضوع میتواند به پیشگیری از آن کمک شایانی کند.
از دلایل خیانت زن به مرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم تأمین نیاز عاطفی زن از سوی همسرش: بررسیها نشان داده است که بخشی از زنانی که وارد روابط فرازناشویی میشوند، کسانی هستند که به اندازه کافی نمیتوانند از همسر خود ابراز کلامی و غیرکلامی محبت و عاطفه دریافت نمایند. متأسفانه این دسته از افراد برای تأمین نیاز عاطفی خود متوسل به فردی غیر از همسر خود میشوند.
- نداشتن جایگاه ارزشمند در خانواده: زنانی که در خانواده به شدت مورد توهین، تحقیر و انتقاد هستند، زمانی که در جایی بیرون از این محیط و توسط شخصی غیر از همسر خود برای اولین بار طعم احترام و ارزشمندی را میچشند، در سودای داشتن همیشگی این احترام و جایگاه ارزشمند، وارد روابط فرازناشویی میشوند.
- ضعف در ارزشهای اخلاقی: قطعاً تأمین نشدن نیازها به خودی خود هرگز توجیه مناسبی برای خیانت نیست. آنچه که باعث میشود فرد به سوی این رفتار سوق داده شود، زمینه ضعف در ارزش های اخلاقی است. منظور از این ارزشها، باید و نبایدهایی است که فرد در طول رشد خود و به ویژه در بستر خانوادگی میآموزد و بر اساس آنها عمل میکند.
پیشگیری از خیانت زن به همسر:
مواردی که باید توسط مرد رعایت شود تا از خیانت همسرش پیشگیری شود:
- محبت، توجه و تعهد مرد نسبت به زن
- عدم ایجاد محدودیت های بی مورد در ارتباطات اجتماعی و خانوادگی همسر
- حامی، پشتیبان و تکیه گاه بودن شوهر در مواردی که زن دچار مشکل، گرفتاری و بیماری است
- تأمین نیازهای معیشتی و اقتصادی
- آگاهی کافی مرد درباره مسائل زناشویی و توجه به نیازهای همسر در این زمینه
- ایجاد تنوع و جلوگیری از سرد شدن روابط عاطفی
درمان خیانت زن:
با توجه به آسیب دیدگی حاصل از خیانت جنسی، میتوان به مدیریت بحران به عنوان بخشی از درمان اشاره کرد. به عبارتی آموزش مدیریت بحران به زوجین کمک میکند تا به شکل صحیح، منطقی و به دور از هیجانات مخرب با پیامدهای حاصل از خیانت که همان افسردگی، اضطراب، عزت نفس از دست رفته و … است، کنار آمده تا به این ترتیب از تخریب بیشتر سلامت روان آنها جلوگیری شود.
همچنین در راستای درمان، چنانچه زوجین درصدد جدایی و طلاق هستند، میبایست آنها را با پیامدها و تبعات آن آگاه کرد و به این ترتیب زوجین را با مرحله سوگ حاصل از طلاق آشنا کرد و چنانچه زوجین به بودن در کنار هم تمایل داشته باشند، بهتر است فرایند بخشش در پیش گرفته شود و برای بهتر شدن رابطه زخمی ایجاد شده، تکنیکهای حل مسئله و فنون لازم را آموزش ببینند.
جلوگیری از خیانت مجدد زن به همسر:
بعد از گذشت زمان، زن احساس پشیمانی و گناه نسبت به عمل خود پیدا میکند و سعی در تمام کردن رابطه و برگشتن به زندگی سابق خود دارد؛ ولی با توجه به وابستگی ایجاد شده، انجام این کار بسیار دشوار است و بعد از آن ممکن است وی به افسردگی مبتلا شود که در این شرایط احساس فقدان را همزمان با احساس عذاب وجدان تجربه میکند. این یک حالت تعارض بین اجتناب-اجتناب است که فرد در این شرایط مجبور است یکی از این دو مورد را که هر دو آنها برایش سخت است، انتخاب کند. با حمایت مرد از زن و پر کردن زمانهای خالی او، محبت و پذیرش بدون قید و شرط و ایجاد حس اعتماد به نفس، وی احساس تعهد بیشتری پیدا کرده و احتمال خیانت دوباره او به حداقل میرسد.
چند مورد از کارهایی که مردها نباید بعد از خیانت اول همسر خود انجام دهند و با انجام ندادن و رعایت این موارد از خیانت دوباره او جلوگیری میکنند:
- تبدیل شدن به کارگاه و تلاش برای کشف روابط او در وسایل شخصی مانند تلفن همراه، کامپیوتر و …
- از دست دادن تمرکز برای انجام فعالیتهای روزمره، احساس اضطراب و افسردگی، انتقاد، نصیحت، بی اعتمادی و برخورد فیزیکی
- روی آوردن به مواد مخدر، الکل و شرط بندی
- فاصله گرفتن و گسترش روابط با دوستان
مشاوره تلفنی خیانت زن به شوهر:
خیانت در هر صورت تجربه ای است که طرف مقابل آن را در ذهن خود تا به حال نپرورانده و روبرو شدن با آن بسیار سنگین است. در مورد خیانت زن به مرد هم همینطور است. روانشناس در مشاوره تلفنی با مردی که به او خیانت شده، در قدم اول، خوب گوش میکند و اجازه میدهد تمامی احساسات منفی گفته شود و بار سنگین ذهنی او سبکتر گردد. روانشناس با آرامش خویش فرد را به آرامش دعوت میکند. چون اگر قرار باشد با هیجان مراجع، مشاور هم هیجان را به اوج برساند، حس منفی زیادی به فرد القا خواهد شد. در بعضی مواقع فرد به دنبال تائید هم هست که آیا واقعاً کاری که همسرم با من کرده، قابل جبران و بخشش نیست؟ مشاور احساسات او را درک میکند و سعی میکند شرایط را از چشم او ببیند، اما با هیجان شخصی خود، او را تائید نمیکند. در مرحله بعدی به فرد کمک میشود تا به خیانت همسرش به عنوان یک مسئله نگاه کند و برای حل آن چندین راه حل را با کمک مشاور بنویسد و با توجه به شرایط و موقعیت خویش بررسی کند که کدام یک از راهحلها قابل انجام دادن است و بتواند به این درک برسد که همیشه برای حل مسائل یک راه وجود ندارد، بلکه میتواند چندین راه را بررسی و به آنها فکر کند.