X

برخورد مناسب و صحیح با فرزندان در دوران بلوغ

مشاوره نوجوان روانشناسی نوجوانان

تعریف بلوغ نوجوانان

بلوغ به معنای کامل شدن است. کودک با وارد شدن به دوره نوجوانی و تجربه کردن و پشت سر گذاشتن دوران بلوغ اساس و پایه شخصیت و زندگی بزرگسالی خود را رقم می‌زند و وارد مرحله جدیدی از زندگی خود یعنی بزرگسالی می‌شوند و در صورتی که بتواند این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارد به بزرگسالی با بلوغ و پختگی فکری، اخلاقی، رفتاری و… تبدیل می‌شود؛ اما حقیقت این است که اکثر نوجوانان و خانواده‌ها در این دوران با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند که شاید دلیل عمده آن به خاطر نداشتن شناخت و آگاهی مناسب از این دوره یعنی بلوغ و خصوصیات رفتاری و اخلاقی نوجوان است.

سن بلوغ فرزندان و شروع بلوغ در دخترها و پسرها متفاوت است. دخترها از ۱۱ سالگی شروع می‌شود و پسرها معمولاً یکی دو سال دیرتر از دخترها وارد سن بلوغ می‌شوند یعنی از ۱۲ یا ۱۳ سالگی؛ اما در بعضی موارد ما شاهد مسئله بلوغ زودرس یا دیررس نیز هستیم.

تغییرات ظاهری و رفتاری در دوران بلوغ

نوجوان در دوره بلوغ تغییراتی مهم و اساسی را از نظر جسمی، روحی، روانی و فکری تجربه می‌کند بنابراین این دوره همراه با تنش‌ها و استرس‌های زیادی برای نوجوان است و لازم است تا نوجوان اطلاعات لازم را درباره این مرحله و تغییرات جسمی و بدنی که شاهد آن است و شاید باعث نگرانی و استرس نوجوان شود را دریافت کند. اگر والدین شناخت لازم و کافی را نداشته باشند در برخورد و رفتار با فرزند نوجوان خود دچار مشکل می‌شوند و استرس بیشتری را به فرزند خود وارد می‌کنند. بهتر است والدین با شناخت صحیح و مناسب از این دوره و خصوصیات رفتاری نوجوانان در دوران بلوغ فرزندشان را درک کنند و سعی کنند در کنار فرزندشان باشند نه مقابل او.

اغلب شاهد این مسئله بوده‌ایم که والدین در ارتباط و برخورد با نوجوانان خود دچار مشکل هستند و از سرکشی‌ها و زودجوش آوردن و حاضر جوابی های کودک آرام و مطیع خود متعجب می‌شوند.

بلوغ دوره ایست که فرد به‌واسطه آن از مرحله کودکی وارد مرحله بزرگسالی می‌شود بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد و والدین باید سعی کنند برخورد مناسب و صحیح را با فرزندان خود داشته باشند. برای داشتن برخورد مناسب ابتدا باید شناخت و درک کامل و جامعی از بلوغ داشت.

مشاوران و روانشناسان موسسه سرای مشاور با بهره‌گیری از علم روان‌شناسی می‌توانند شما را یاری دهند تا با شناخت صحیح از دوره‌ی رشد فرزندتان برخورد مناسب را داشته باشید و بتوانید به او کمک کنید تا این دوره را به‌خوبی پشت سر بگذارد.

5/5 - (5 امتیاز)
نوشته های مرتبط